Propun, dragele mele ca la acest subiect sa poposim ori de cate ori ne confruntam cu probleme create de lipsa informatiilor din domeniul culinar.
Spun chinezii, inca din cele mai vechi timpuri, ca un animal, chiar si omul, este ceea ce mananca.
Chiar daca mai tarziu, acest citat si l-au atribuit si alti oameni, el provine din randul chinezilor de rand, care au observat de-a lungul anilor ca daca mananca cat mai multe alimente vii, le este mai bine.
Doresc, daca si voi sunteti de acord, ca la acest subiect sa scrie fiecare despre plante care ne-au facut bine, despre mancare gatita in multe feluri, daca aceasta ne-a ajutat si ne-a placut.
Incep eu prin a va sugera sa nu iesiti din casa in nici o zi fara o cana de ceai, indiferent de care aveti in bucatarie.
Indienii au remarcat fata de lichide o intreaga filozofie, iar cea mai de valoare idee de la ei este ca dimineta iti aduce soarele o cana de ceai si seara iti aduce luna o cana de lapte, stiind ca laptele are calciu, noaptea acesta se fixeaza mai bine decat ziua, e bine ca seara sa bem un iaurt sau o cana de lapte.
Iar cine bea dimineata o cana de ceai, in mod regulat, va observa in timp multe beneficii:
-se va simti mai bine cu stomacul, in sensul ca nu va mai avea probleme cu digestia, vor disparea durerile de stomac la emotii sau stres, va amana senzatia de foame;
- va avea o stare de confort, de liniste, de bine;
- va fi mai vesel;
nu se va rida usor, pielea va fi mai hidratata si nu se va usca, ramanand astfel mai mult timp cu aspect tanar.
Beti, daca puteti, doi litrii de lichide zilnic, dar in timp, ci nu intr-o ora va consumati ratia si apoi nu mai beti nimic.
Va imbratisez cu mare drag.
Pupici, Nicoleta.