Forumul EMMA

forum de discutii

Treci peste conţinut

Căutare avansată
  • Forum ‹ Liste de discutii ‹ Grupuri de suport ‹ Pentru Mamele de Ingeri
  • Versiune printabilă
Puteti ajuta mult EMMA,
donand oricat de putin! Cum?
Aflati AICI

• Home EMMA
  • Forum
  • Chat

Forum

• Subiecte active
  • Datele ingerasilor
  • Întrebări frecvente
  • Regulament

Utilizator

• Înregistrare
  • Login
Forumul Organizatia EMMA

"Căci, cel dispărut, dacă este venerat, este mai prezent și mai puternic
decât cel viu"

Antoine de Saint-Exupery

"Poate că fiecare am venit cu o altă ambarcaţiune, dar acum suntem
cu toţii în aceeaşi barcă!"

Martin Luther King Jr.

"Dacă vei rosti numele copilului meu, poate că voi plânge. Dacă nu îl vei pomeni, mi se va frânge sufletul."

"Nicio talpă nu este atât de mică,
încât să nu lase nici o urmă,
pe lumea asta!"

"Dă-mi Doamne, Puterea de a accepta ceea ce nu pot schimba,
Curajul de a schimba ceea ce îmi
stă în putinţă
Şi înţelepciunea de a face
diferenţa între ele!"

"Să nu lăsaţi niciodată ca durerea să devină mai mare decât Iubirea"
Robert Binder

"A-ţi aminti este dureros
A uita este imposibil!"

"Lacrimile sunt limbajul tăcut al durerii".

"Absenţa sa este precum cerul,
prezentă pretutindeni."

"De câte ori ne amintim de cei plecaţi de lângă noi, e ca şi cum ne-am reîntâlni cu ei..."

"Dacă lacrimile ar putea înălţa o scară şi amintirile o cărare, aş urca în Rai şi te-aş aduce din nou acasă."

"Poate că stelele sunt de fapt nişte ferestre prin care cei dragi, ajunşi
acolo Sus, ne trimit lumină,
ca să ştim că sunt fericiţi!"

"În cartea vieţii, un înger a scris
despre naşterea copilului meu.
Apoi, închizând cartea, a murmurat:
"Prea frumos pentru acest pământ!".

"Nu te-am ţinut în braţe, dar te simt
Nu ai vorbit, dar te aud
Nu te-am cunoscut, dar te iubesc."

Pentru Fabian,ingerasul meu iubit si asteptat...

Despre si pentru ingerasii lor
Scrie un răspuns
51 mesaje • Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3

Pentru Fabian,ingerasul meu iubit si asteptat...

Mesajde Iulia3008 pe 11 Oct 2012, ora 16:18

Scriu aceste randuri pentru ca nu vreau sa mai treaca cineva prin ce am trecut eu,desi sunt convinsa ca din data de 30 august si pana acum,multe femei au trait povestea mea,undeva,intr-un spital romanesc...Mie mi-a fost dat sa ajung in Polizu,la Bucuresti,cu o sarcina de 22 de saptamani.Am ajuns la Polizu cu o dilatatie 2,fara contractii,cu membranele intacte,fara sangerari;m-au internat spunandu-mi ca vor face tot posibilul sa mentina sarcina cat mai mult,mi-au pus perfuzii si ceva calmante,am dormit cateva ore dupa care m-au consultat din nou.Aveam aceeasi dilatatie,si anume 2,mi-au spus ca sunt in aceeasi stare cu care m-au internat.Puiul meu traia,il simteam.Mi-au schimbat perfuzia,mi-au pus ceva pentru inceperea travaluilui.FARA SA-MI SPUNA,FARA SA-MI FIE CERUTA PAREREA!!!Am intrebat ce se intampla si de ce ma doare spatele si mi-au spus sec:"sunt contractii draga." "Dar de ce?ce mi-ati pus in perfuzii?de ce m-au apucat contractiile?mi-ati provocat nastrerea in vreun fel?"intreb eu, "nu ti-am pus nimic draga,ce crezi?ca suntem ucigatori de copii?" Si asta a fost,a inceput travaliul care a durat 8 ore,de la ora 16 pana la ora 1 noaptea.De mentionat este faptul ca am nascut in salon,singura(sau,mai bine spus,cu colegele de salon si doamna care se ocupa de curatenie),fara asistenta medicala,am nascut in pat,am solicitat in mod repetat sa vina cineva la mine,un medic ,asistenta,ORICINE,numai sa vina cineva sa-mi ia copilul in momentul nasterii,mi-am dorit cu disperare sa fie ajutat sa traiasca,sa i se acorde sansa de a supravietui,am vrut sa fie tratat intr-un mod uman,am vrut sa-i fie respectate drepturile,insa a fost in zadar...doar dupa ce am nascut baietelul,pe Fabian(mi se rupe sufletul cand ii pronunt numele!),a venit o asistenta si mi-a cerut sa ma reculeg pentru ca mai am de munca,insa nu am putut,am lesinat de durere.Cand mi-am revenit eram deja pe masa cabinetului,cu 2 doctorite si o asistenta langa mine;ma apasau pe burta si imi spuneau ca sunt moale,ca nu vreau sa le ajut deloc cu placenta si sa nu mai tip atat de tare;ingrozitor...M-a auzit un medic varstnic(Dr.Bradut Ionascu) strigand si a venit in cabinet,li s-a adresat cu apelativul:"criminalelor!!!,ce-i faceti?nu vedeti ca e mai mult moarta decat vie?"stiu doar ca mi-a facut o injectie si atat.M-am trezit in salon,singura,fara puiul meu,cu niste colege gravidute,fericite ca puii lor sunt bine,fericite ca s-a terminat cosmarul si ca nu au fost ele in locul meu.Imi aduc aminte ca inainte sa ma anestezieze in cabinet,mi-au spus ca puiul meu a avut o malformatie grava la coloana si ca oricum nu ar fi trait, imi spuneau sa ma uit,sa vad ca nu era bine,ca avea ceva pe spate.Intradevar avea ceva pe spate,o pata,o portiune mai inchisa,imi aduc aminte din momentul nasterii,pentru ca apoi am refuzat sa-l vad.voi regreta toata viata!sunt convinsa ca nu a fost o malformatie,facusem 4 d in urma cu 4 zile,era perfect normal,perfect sanatos ,perfect format.pata respectiva parea a fi o vanataie,cred ca l-au lovit cumva cand m-au consultat,pentru ca au fost foarte agresivi in timpul consultatiilor,iar bebe a miscat pana aproape sa se nasca.Drept dovada pentru ceea ce spun,sta faptul ca pe biletul de iesire scrie ca am ajuns acolo cu un avort incomplet efectuat,in luna a 4-a de sarcina,cu hemoragie,iar sarcina era ectopica si molara.cum se poate asa ceva?cum sa ma reculeg eu dupa toata situatia asta?cum sa ma impac cu tot ce s-a intamplat?Pe langa drama pierderii puiului pe care l-am asteptat cu ardoare,sunt obligata sa traiesc cu gandul ca mi-au omorat copilul,i-au negat dreptul la viata,nu mi-au spus ce s-a intamplat cu el,nu stiu ce au facut cu el,sunt atat de indurerata incat nu-mi gasesc linistea,nu gasesc cuvinte prin care sa-mi exprim durerea,nu gasesc puterea sa vorbesc nici macar cu sotul meu despre ce s-a intamplat.Ma rog doar sa-mi visez puiul macar o data si sa-i pot spune cat de mult il iubesc si cat de mult as fi vrut sa pot face mai mult pentru el.Ma sfasie gandul ca a suferit in timplul travaliului atat de mult incat nu a rezistat.
Iulia3008

Locaţie: comarnic
Sus

Re: Pentru Fabian,ingerasul meu iubit si asteptat...

Mesajde mihaila andreea pe 11 Oct 2012, ora 17:28

Draga mea Iulia imi pare rau din suflet cand vad ca inca o mama ni se alatura cand vad inca o MAMA DE INGER :(( iti sunt alaturi draga mea primeste o calda >:D< din partea mea...stiu cat de tare doare stiu ce inseamna indiferenta medicicilor din pacate am trecut si eu prin asta dar aici iti suntem aproape si iti intelegem durerea, iti doresc multa putere si sanatate... [-o< pentru tine si Ingerasul tau Fabian... Zbor lin Ingeras iubit
Mamica unei Printese Antonia-Casandra in Cer si a unui baietel pe pamant Mark- Antonio
mihaila andreea

Locaţie: galgau salaj
  • YIM
Sus

Mesajde madalina hutanu pe 11 Oct 2012, ora 18:44

Iubita mamica...mamica de ingeras FABIAN ca si mine :((((((( imi pare tare tare tare rau pentru tot ceea ce ti s-a intamplat si pentru pierderea micutului tau copil iubit!Ma doare sufletul sa citesc ca inca un ingeras Fabian a fost luat la Cer...din vina sistemului... =(( =(( =(( e greu...si-mi amintesc de mine...de ce durere am trait...sunt langa tine mamica draga..si-ti ofer umarul meu virtual ca sa poti plange...sa plangi tareeeee...ca doar asa vei simti ca nu te mai arde sufletul...si sa vorbesti cu toata lumea despre iubirea ta pentru copilul tau...pentru ca el este cu tine si te va auzi cand vei spune cat de mult ii regreti pierderea si cat de mult il iubesti!!!!!!!!Multa putere !!!!!!

O:-) drag mute (*) (*) colorate si *-:) vesnica!!!!!!!
La cosa importante è non smettere mai di credere che si può sempre ricominciare.Te vom iubi mereu,mereu...Fabian
madalina hutanu

Locaţie: iasi romania
  • YIM
Sus

Mesajde caresse pe 11 Oct 2012, ora 19:20

>:D< >:D< >:D<
caresse
Moderator

Locaţie: romania
Sus

Mesajde Iulia3008 pe 15 Oct 2012, ora 16:47

Este pentru prima data cand cineva ii spune puiului meu "Fabian".Nimeni,niciodata nu i-a spus pe nume desi am spus tuturor cum se va numi puiul meu,cu mult timp inainte ca nenorocirea sa se abata asupra noastra.Nu ii inteleg,nu stiu cum poti trece asa,atat de simplu peste faptul ca ai un nepotel,un verisor,un copil...acolo Sus,printre Ingeri...Vorbesc cu prietenele mele la telefon si imi povestesc despre copii lor,despre cat sunt de minunati ,frumosi si destepti.Imi doresc sa povestesc si eu despre baiatul meu,sa le spun ca si baiatul meu este frumos,ca era istet,ca ne jucam impreuna si parea ca intelege totul chiar daca era inca in burtica mea,insa nu pot,ma doare fiecare lacrima,fiecare amintire si imagine pe care am vazut-o in 4D,ma taie plansul si mi se spune imediat:"hai lasa,nu mai plange si nu te mai gandi,ca iti face rau!".Si cum sa nu ma mai gandesc?cum sa uit?Este parte din mine si din viata mea!Este copilul meu si mi l-au luat niste oameni care se cred Dumnezeu!Am ajuns sa nu mai suport femeile gravide,parca le urasc si o parte din mine isi doreste sa simta si ele ce simt eu,sa inteleaga ca nu imi face deloc bine sa le vad cum isi plimba burticile mandre sub ochii mei!Am cateva cunostinte care au ramas insarcinate cam in aceeasi perioada cu mine si ma refer strict la ele si la insensibilitatea cu care ma trateaza.Imi este tare greu,nu stiu cum o sa trec peste toate astea,nu stiu cand o sa-mi treaca dorul asta,nu stiu cand o sa ma satur de plans...ma simt singura,ma simt ca o nebuna care a avut un cosmar si sufera de una singura,dupa cai verzi pe pereti,toti se poarta normal,toti au uitat ce s-a intamplat si simt ca m-au abandonat intr-o lupta pe care o port de una singura,cu mine.Mai mult,vineri am fost la Polizu,la Anatomie Patologica,dupa rezultatele copilului,caci,dupa cum au spus ei, a fost malformat si urma sa-l analizeze(cu toate ca,pe iesirea din spital,mi-au pus ca diagnostic "avort incomplet efectuat,sarcina ectopica si molara",deci care copil??)unde,surpriza!nu am gasit pe nimeni disponibil sa-mi elibereze rezultatele!Si doare,doare ca incearca sa se spele pe maini,caci ei stiu ca au mainile patate cu sangele unui copil care avea zile.Va multumesc celor care mi-ati scris,am plans citind mesajele voastre,m-am incuiat in casa si am plans,caci nu-mi permit sa ma gaseasca cineva plangand,nu m-ar intelege...
Iulia3008

Sus

Mesajde mihaila andreea pe 15 Oct 2012, ora 17:08

Draga mea Iulia aici nu vei fi niciodata singura pentru ca noi iti vom fi aproape mereu la fel cum este si INGERASUL TAU FABIAN acum nu mai esti singura te >:D< cu drag.....deseara voi aprinde o lumanare si pentru puiul tau o lumanare cu numele lui Fabian pentru ca el exista in sufletul tau si acum si in al nostru te >:D< strans si sunt alaturi de tine
Mamica unei Printese Antonia-Casandra in Cer si a unui baietel pe pamant Mark- Antonio
mihaila andreea

• YIM
Sus

Mesajde mihaila andreea pe 15 Oct 2012, ora 17:13

Si crede-ma ca te inteleg cand spui ca" urasti " dar sa sti ca nu ii ura ii egoismu si durerea unui mame cu sufletul sfasiat nu e ura la fel si eu credam ca "urasc" copii de varsta fetitei mele dar cu timpul mi-am dat seama ca de fapt nu ii uram si era durerea prea mare cu timpul ai sa intelegi ca ce-a ce simti tu acum nu e ura te pup draga mea....iar O:-) tau Fabian zbor lin printre (*) (*) (*)
mihaila andreea

• YIM
Sus

Mesajde madalina hutanu pe 15 Oct 2012, ora 17:16

ma doare si pe mine fiecare cuvant al tau pentru ca iti inteleg perfect durerea...si starile de nebunie si plans ce nu se mai termina....eu am o cumnata care a nascut pe 25 decembrie...un baiat sanatos...iar eu pe 31 decembrie...pe Fabian...fara viata...nu am avut puterea sa vad copilul acela...nu ma puteam gandi la el..asta pana ieri cand aproape fortat au venit la noi...si l-am vazut...mi-au facut din nou rau..pentru ca ma gandeam doar ca si eu trebuia sa am un baiat de varsta lui...stii ce...nimeni nu ne intelege..nici macar sotii..nici macar parintii...sau prietenii..pentru ei este doar o intamplare...asa a fost sa fie...nu-si dau seama cat de greu e...si ce simti tu ...cea care acum este incompleta...fara copilasul drag si iubit...o sa ma rog pentru tine...Dumnezeu sa-ti aline durerea si sa-ti de-a intelepciune sa intelegi ce s-a intamplat...si de ce...iar ingerasul sa vina sa-ti stearga lacrimile...stii eu mereu m-am gandit ca copiii noastri sunt cu noi...si ne privesc...si sigur nu vor sa-si vada mamele cu lacrimi in ochi..se intristeaza si ei...iar eu pentru Fabian am vrut sa merg mai departe...sa fiu puternica...aratandu-i astfel cat de mult il iubesc!!!!scz daca ti-am scris prea mult...dar asta simt...si te inteleg!!!!!

ingeras scump de langa Dumnezeu pentru tine cele mai frumoase @};- !!!! *-:) *-:) *-:) vesnica!
La cosa importante è non smettere mai di credere che si può sempre ricominciare.Te vom iubi mereu,mereu...Fabian
madalina hutanu

Locaţie: iasi romania
  • YIM
Sus

Mesajde caresse pe 15 Oct 2012, ora 17:26

Draga Iulia, toate am trecut prin aceste situatii...putini oameni ne pot intelege, de fapt ,doar cei ce au trecut printr-o astfel de pierdere !
Acum sunt 2 categorii de oameni : cei care nu ne vorbesc pentru a nu ne rani si cei care ne judeca !
Daca ai putere,trimite prietenilor tai link-ul catre Emma ca sa stie cum sa se comporte cu tine ... eu nu am facut acest lucru si am ramas cam fara cei pe care-i credeam prieteni ... Oricum,acum e momentul sa-ti "cerni" prietenii ...nu sunt dura, am doar cateva luni "avans" fata de tine si am vazut tot felul de reactii ... noi reprezentam ceva ce ei nu vor in vietile lor ... pentru ca cea mai mare nenorocire pe aceasta lume e sa-ti pierzi copilul ...
Sa stii ,insa, ca aici,pe forum va fi mereu cineva sa te asculte, sa te aline si nu sa te judece !
Sunt langa tine !
Pentru O:-) Fabian, multe (*) si [-o<
caresse
Moderator

Sus

Mesajde Iulia3008 pe 15 Oct 2012, ora 18:43

Va multumesc tuturor.Ma arde lumanarica aprinsa pentru Fabian.
Iulia3008

Sus

Mesajde ametzita pe 17 Oct 2012, ora 19:53

draga mea iulia...te imbratisez cu lacrimi in ochi plangand pierderea puiului tau fabian....stiu ce simti, stiu perfect prin ce treci.....aceeasi situatie o traim toate...nimeni nu ne intelege...toti spun"nu mai plange, iti face rau...uita!!! "...dar NU VREAU SA UIT, ESTE FETITA MEA...CUM SA UIT CA AM AVUT-O 7 LUNI IN BURTICA???????si am intrebat-o pe una dintre ecele femei daca ea ar putea uita de baietelul ei.....si atunci a izbucnit in plans...a durut-o ce i-am zis....si apoi s-a gandit ca ar muri daca i s-ar intampla ceva copilului ei....si atunci i-am zis sa nu-mi mai spuna niciodata sa uit.....sofia mea poate pentru ei n-a fost decat o burtica umflata....dar pentru mine??????????/pentru mine a fost un vis implinit....a fost rodul iubirii noastre....a fost parte din trupul meu.....din sangele nostru....pentru mine sofia este viata mea......o noua viata, stinsa inainte de a incepe.............mi-e greu.....inac ma doare si nu va trece...ncii nu vrem sa treaca.....traieste prin noi..........copilasii nostri traiesc prin noi.....sunt mereu in sufletele noastre....... :(( :((
ma doare ......ce ai povestit mi-e greu sa cred k poate exista in romania....in bucuresti....intr-un loc unde se duc majoritatea mamicilor din tara sa nasca simtindu-se in siguranta...de fapt acolo este iadul.............ingrozitor....sa aiba parte in viata acele " femei" de ce ai simtit tu si ce simti...............poate vor primi o lectie candva ca prea isi bat joc de noi........

te imbratisez inca o data........si aici vom fi mereu intelese.....mangaiate......alinate.....

fabian va avea mereu grija de tine.....
AMALIA, mama ingerasei SOFIA IOANA....plecata mult prea devreme ....
...Ma prefac puternica, ma imbarbatez cand mi-e greu si ma fac ca ma tin singura in brate,
si-mi sterg lacrimile sa redevin puternica....
ametzita

Locaţie: husi
Sus

Mesajde Loredana M pe 17 Oct 2012, ora 20:46

Ma bucur ca ti-ai facut curaj si ai scris trista voastra poveste si ma bucur ca am ocazia sa iti spun Bine ai venit in familia EMMA, din partea intregii echipe, cu regretul ca o astfel de mare durere te-a adus aici. Povestea lui Fabian, o poveste trista ca a tuturor ingerasilor are acum locul ei, loc in care noi mamele de ingeri te putem sustine, iti putem fi alaturi, la bine si la greu, loc in care tu poti sa ii scri puiului tai si vorbi altfel decat in gand Zi de zi aici va fi cineva sa te incurajeze sa te sustina si sa te faca in toata durerea ce o traiti sa para totul mai usor. Te indrum cu drag sa citesti cateva articole care pot ajuta in oarecare masura parintii incercati de durerea pierderii unui copil
- Pentru tine http://www.organizatiaemma.ro/suport/mame te va ajuta sa gasesti putere,
- sotului/partenerului tau ii poti arata articolele de aici http://www.organizatiaemma.ro/suport/tati pentru ca si ei sufera, si pe ei ii doare chiar daca incearca sa para puternici
- pentru parintii vostri, pt ca si a bunicilor este durerea http://www.organizatiaemma.ro/node/526
-iar apropiatilor tai, familiei, colegilor de serviciu le poti trimite un mail cu acest link http://www.organizatiaemma.ro/suport/apropiati de aici vor invata cum sa respecte durerea prin care treci si cum sa nu te raneasca, pentru ca stiu ca ei sunt cei care pot sa raneasca foarte profund chiar daca involuntar.

Multa putere in continuare si nu uita ca noi iti suntem alaturi iar ingerasul tau Fabian iti este alaturi clipa de clipa

>:D< >:D<
E greu draga noastra stim ,fiecare zi ce trece dorul se adanceste si doare ...durerea nu va trece niciodata ci doar invatam sa traim cu ea .
Apropo de prieteni tai care iti spun sa nu mai vb sau sa uiti ...eu una le spuneam celor ce imi spuneau asta sa se puna in locul meu cum s-ar simti???
Fabian este langa tine si va avea grija de mamica lui sunt sigura ....asa-i Fabi ;)
Te imbratisez strans ca sa prinzi putere ....
DAVID 4.03.2009 ALEXANDRA NASUCA 27.1.2011 MARIA GRACE 25.04.2013
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 070&type=3
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 070&type=3
Loredana M
Moderator

Locaţie: brasov
  • YIM
Sus

Mesajde caresse pe 21 Oct 2012, ora 06:08

>:D< >:D< >:D<
Pentru Fabian,multe [-o< si (*)
caresse
Moderator

Sus

Mesajde dreamweaver pe 15 Ian 2013, ora 15:17

LA MULTI ANI!
Zbor lin FABIAN (*) [-o< @};-
dreamweaver

Locaţie: suceava, romania
  • YIM
Sus

Mesajde monicamuresan pe 15 Ian 2013, ora 19:49

>:D< Draga Iuliana, echipa E.M.M.A. iti ureaza un sincer si calduros LA MULTI ANI! @};- Multa sanatate, bucurii si multa liniste sufleteasca.

Ingerasului gingas Fabian, mii de (*) si @};- , Zbor lin si Lumina vesnica!
Monica, mamica Ingerasului Mircea-Serban si a surioarei lui de pe Pamant, Sofia Anabella: https://picasaweb.google.com/ingerasul. ... directlink
monicamuresan
Moderator

Locaţie: dej cluj
Sus

Mesajde dreamweaver pe 2 Feb 2013, ora 16:16

Zbor lin FABIAN (*) [-o< @};-
dreamweaver

Locaţie: suceava, romania
  • YIM
Sus

Mesajde monicamuresan pe 30 Aug 2013, ora 21:22

=(( Draga Iuliana, astazi, cand Ingerasul tau gingas, Fabian, a implinit un anisor angelic =(( , echipa E.M.M.A. iti trimite calde imbratisari, suntem cu sufletul alaturi de tine si ne rugam pentru linistea ta sufleteasca.
Ingerasului Fabian, ii trimitem in dar mii de @};- si (*) si ii uram Zbor lin si Lumina vesnica!
Monica, mamica Ingerasului Mircea-Serban si a surioarei lui de pe Pamant, Sofia Anabella: https://picasaweb.google.com/ingerasul. ... directlink
monicamuresan
Moderator

Sus

Mesajde monicamuresan pe 30 Aug 2014, ora 19:01

=(( A mai trecut un an, Ingerasul tau iubit, Fabian, a implinit 2 anisori angelici =((
Echipa E.M.M.A. este alaturi de sufletul tau, te imbratisam si iti dorim multa liniste sufleteasca.

Zbor lin si Lumina vesnica, Ingeras gingas, Fabian! @};- (*) @};-
monicamuresan
Moderator

Sus

Mesajde marwana pe 15 Ian 2015, ora 05:23

La multi ani sanatosi drag noastra.
Echipa E.M.M.A iti trimite imbratisari stranse si cele mai bune ganduri.
Alaturi de voi,
Nicoleta Nedelea Lazar (Marwana ;-)!),
mama micutei Kali si a ingerasei Tasha
Imagine
marwana
Moderator

Locaţie: Bucuresti
  • YIM
Sus

Următorul

Scrie un răspuns
51 mesaje • Pagina 1 din 3 • 1, 2, 3