Am auzit mai multe variante, ba ca se poate, ba ca nu se poate, ca biserica nu permite asa ceva din moment ce nu a fost botezat.....depinde de zone in tara, depinde de preoti si de mentalitatea fiecaruia....Biserica Ortodoxa nu discuta despre acest subiect si daca o face, e destul de scurta in explicatii
.....Si stau si ma uit si ma gandesc la toti parintii care au alergat dupa un preot, care s-au rugat si l-au implorat sa le inmormanteze copil crestineste, chiar si nebotezat....care s-u injosit, si mi-e rusine...sincer....oare atat de greu este?!...oare atat de mult pacatuim noi in calitate de parinti sau ei in calitate de preoti in fata lui Dumnezeu?!.....oare ce vina au acesti copilasi, ca au murit cu zile, sau cazuri in care...nu as vrea sa discut?!...nimeni nu are nicio vina...
Si mi-as dori, din suflet, ca intr-o buna zi sa se poata, ca intr-o buna zi sa nu ne mai ascundem si sa nu mai imploram pe oamenii ce-l reprezinta pe Dumnezeu pe pamant....asa ar fii frumos, asa ar fii corect, fata de acesti copilasi care au devenit ingeri inainte de vreme
Nu judec pe nimeni, nu arunc cu noroi in nimeni, doar as vrea sa isi deschida mintile si sufletele, aceia care refuza aceasta inmormantare, sa-si decreteasca fruntile si sa aiba respect pentru bebe si pentru familia acestuia.
Atat imi doresc....oare cer prea mult?!...oare am sarit calu'?...sper ca nu si daca cumva am facut-o si am interpretat ceva gresit, imi cer scuze.....
Bia