15 octombrie

Ziua Internationala
a Comemorarii Bebelusilor si a Copiilor
(Valul de Lumina)

 

 

          Valul de Lumina 2014

          Valul de Lumina 2010


"Pentru ca cel disparut, daca memoria sa este venerata, este mai prezent si mai puternic decat cel viu" - Antoine de Saint-Exupery

Despre eveniment

Comunicat de presă

Locatii si persoane de contact 

Materiale de promovare
(afis, fluturas)

Facebook

Sustinatori

Testimoniale

Fotografii din anii precedenti


Despre eveniment

In fiecare an, pe 15 octombrie se celebreaza “Ziua Internationala a Comemorarii Bebelusilor si a Copiilor”, eveniment ce se desfasoara anual in Statele Unite, Canada, Australia, Japonia, dar si in cateva tari europene.

Pe 15 octombrie, la ora 19.00 (ora locala din fiecare tara) se aprind lumanari, in memoria copiilor plecati prea curand dintre noi. Timp de o ora lumanarile sunt lasate sa arda si astfel, datorita diferentei de fus orar, se creeaza un „Val de Lumina” care face inconjurul globului si dureaza 24 de ore.

E.M.M.A. va organiza acest eveniment, ajuns la cea de a 7a editie, si in anul acesta, in Bucuresti si in alte orase ale tarii. De asemenea se va organiza si de romanii - simpatizanti E.M.M.A. care locuiesc in strainatate.

Daca doriti sa organizati pe plan local, intr-un loc public, va rugam sa ne contactati, trimtand un e-mail la adresa: .

Multumim tuturor voluntarilor E.M.M.A. precum si celor care ne vor sprijini in aceasta actiune!

Comunicat de presă 

București, octombrie 2016 - Organizația E.M.M.A. va celebra sambata, 15 octombrie,
"Ziua internațională a comemorării bebelușilor și a copiilor”, eveniment ce se desfășoară în Statele Unite, Canada, Australia, Japonia, dar și în câteva țări europene.
În această zi, la ora 19.00 (ora locală din fiecare țară) se aprind lumânări în memoria copiilor plecați prea curând dintre noi.

Lumânările sunt lăsate să ardă timp de o oră creând astfel, datorită diferenței de fus orar, un „Val de Lumină” care va face înconjurul globului și va dura 24 de ore.

În România, evenimentul organizat la inițiativa Biancăi Brad, fondatoarea Organizației E.M.M.A., a ajuns la cea de a saptea ediție și se va desfășura simultan în cel putin 16 orașe în care, intre orele 19.00-20:00, sute de lumânări vor arde în memoria copilașilor plecați prea curând dintre noi, fiind astfel evenimentul cu cea mai mare anvergura din lume.

Pana in acest moment, orasele care si-au anuntat participarea in acest an, dar carora este posibil si speram sa li se alature si altele, sunt:

BRASOV * BUCURESTI * BUZAU * CODLEA * CONSTANTA * DEJ * FAGARAS * FETESTI * MARGHITA * PLOIESTI * SATU MARE * SIBIU * SLATINA * TARGU MURES * TIMISOARA *  GIRUGIULESTI- REPUBLICA MOLDOVA .

Evenimentele E.M.M.A. sunt organizate de voluntarii E.M.M.A.
dar si din propria initiativa a celor care doresc sa se alature acestui eveniment international.

Mai multe detalii despre eveniment, locatii si date de contact sunt pe http://www.organizatiaemma.ro/15octombrie

********

“Dorința noastră este, ca prin acest eveniment de comemorare, să determinăm creşterea solidarităţii umane și să sensibilizăm societatea vizavi de astfel de drame, oferind astfel alinare părinților îndoliați dar și să atragem atenția asupra ratei ridicate a mortalității infantile din România.

Cine nu poate ajunge la eveniment poate totuși participa indirect, aprinzând lumânări oriunde s-ar afla. Pentru a le arăta părinților îndoliați câtă lume le este alături, am aprecia dacă s-ar trimite fotografii cu lumânările aprinse, pe adresa: .” (Bianca Brad)

*********
Mișcarea de sprijinire a celor care trec prin pierderea unei sarcini sau a unui copil a început în Statele Unite în anul 1988 cand președintele Ronald Reagan a declarat oficial luna octombrie ca fiind luna comemorării bebelușilor și copiilor decedați.

În 2002, la inițiativa unui grup de părinți, ziua de 15 octombrie a fost declarată în toate statele americane „Zi oficială pentru comemorarea bebelușilor și copiilor.” An de an mișcarea s-a extins ajungând acum să acopere toate continentele.

Pentru a afla mai multe informaţii, despre eveniment și despre locațiile din țară, intrați pe www.OrganizatiaEmma.ro

***

Organizația E.M.M.A. - Eternul Miracol Materna Alinare, este o organizație neguvernamentală non-profit, neafiliată politic sau religios, a cărei activitate se desfășoară pe baza de voluntariat. Misiunea sa este de a reduce mortalitatea infantilă și de a oferi sprijin familiilor care trec prin drama pierderii unui copil și, în mod special, celor care își pierd copilul înainte ca acesta să se nască, durerea acestora fiind cel mai puțin înteleasă.

Vă mulțumim!

 

 

Locatii si persoane de contact

 

BUCUREȘTI - Parcul Colțea (situat in intersecția de la Universitate)

http://harta.biz/bucuresti/parcuri/parcul-coltea/

Nicoleta Nedelea Lazar– 0727-234.089 - E-mail: NicoletaC@organizatiaemma.ro
Daniela Ginju - 0744 - 613.223 - E-mail: daniela@organizatiaemma.ro

BUZĂU- Catedrala Municipala "Sfantul Sava de la Buzau" - la Bisericuta Copiilor

Luminita Radu – 0741-146.070 – E-mail: luminitab@organizatiaemma.ro

BRAȘOV- Biserica Schimbarea la față, Bulevardul Saturn, nr.33

Luminita Craiu - 0760-601-658 - E-mail: Constanta

CODLEA - In fata Muzeului Traditiilor Codlene

Corina Odolean – 0769-638.154 – E-mail: corinao@organizatiaemma.ro 

CONSTANȚA  - Biserica Buna Vestire

Str: Dionisie cel Mic nr 50
Dana Căpuşan - 0749.075.510;  E-mail daniela1967@gmail.com

DEJ - in curtea Bisericii Ortodoxe Sfintii Mihail si Gavril, str. Gutinului nr.8

Monica Muresan - tel: 0744-616.216, e-mail: monicam@organizatiaemma.ro

FĂGĂRAȘ - in fata Catedralei

Dariana Calina - Tel 0740 233 496, e-mail: vdariana@yahoo.com 

FETEȘTI - Catedrala Sf. Treime (lângă parculet) 

Preot Mihai Paun - Tel 0723-394-955 

MARGHITA- Cimitirul Ortodox

Adina Orbai - E-mail:adinaorbai@yahoo.com

PLOIEȘTI - Catedrala Sf. Ioan 

Andreea Serban -0731.483.384, E-mail: eduandra22@yahoo.com

SIBIU- in curtea bisericii Inaltarea Domnului, de pe B-dul Mihai Viteazul

Steluta Simona Marti - 0723-002.259 – E-mail: steluta@organizatiaemma.ro

SATU MARE - Piata Libertatii - In fata statuii Vasile Lucaciu
Paula Por - 0745 – 145.173, E-mail: paulap@organizatiaemma.ro

SLATINA - Satul Alimanesti, in Cimitirul Ortodox.

Daniela - 0766-868.974

TÂRGU MUREȘ - Cetatea Medievala,  Bulevardul Cetății

Stefania Silvasan - 0745 - 456. 322, E-mail:

TIMIȘOARA - Parohia Ortodoxa Romana Timisoara Blascovici, Str.Barzava nr.4

Timeea Enea - 0734 - 798.035      
 

REPUBLICA MOLDOVA - Biserica Sf. Mare Mucenic Gheorghe (satul Giurgiulesti, judetul Cahul)

Olga Scurea - 0745 - 232. 542 E-mail:

    Ca urmare a faptului ca Valul de Lumina este organizat de voluntarii E.M.M.A. dar si din propria initiativa a celor care doresc sa se alature acestui eveniment international, numarul oraselor poate creste.

 

Materiale de promovare
(afis, fluturasi)

Oricine doreste sa ne sprijine in promovarea acestui eveniment, o poate face, impartind fluturasi si afise...peste tot si tuturor!
Materialele se pot descarca de aici: afis si fluturas.
(Important! Afisul are la baza o parte alba special creata pentru a fi trecuta locatia unde va avea loc evenimentul. Din cauza fundalului alb al programului de vizualizare a fotografiilor, banda respectiva s-ar putea sa nu fie vizibila.)
Va multumim pentru sprijin!

Facebook

Ne  puteti urmari si sprijini in promovare, accesand pagina E.M.M.A. si evenimentul de pe Facebook , dedicate acestui eveniment.
Va multumim pentru interes si pentru sprijin!

Sustinatori

De asemenea dorim sa le multumim tuturor celor care ne spijina in promovarea evenimentului!
Oricine poate participa la acest eveniment deosebit, fie prin prezenta fizica, fie aprinzand lumanari in acea zi si in acel interval orar (15 octombrie, 19.00 - 20.00).
Din dorinta de a realiza un nou film, precum cel postat pe aceasta pagina, adresam rugamintea ca oriunde va veti afla, sa fotografiati lumanarile aprinse si sa ni le trimiteti pe adresa: contact@organizatiaemma.ro
Fotografiile respective vor fi postate si in Galeria foto de pe site!
Va multumim pentru solidaritate!
 

Testimoniale

Monica - “Chiar daca lacrimile curgeau pe obrajii tuturor, am vazut zambete sincere si blande... zambete care se indreptau si ele spre Cer, acolo de unde Ingerasii nostri ne urmareau multumiti, acolo unde EI, Ingerasii nostri scumpi si dragi sunt fericiti, sunt in Lumina vesnica.”
Luminita - “A fost frumos, frumos si emotionant. Au fost si mamici noi, cu durerea si dorul binecunoscute. Noi le/am daruit ingerasilor doar o mica particica din lumina cu care ei ne inconjoara permanent.
Izabela - “Am vazut lumina...caldura...prietenie...compasiune...solidaritate.
Si apoi...am vazut cu ochii mintii...ingerii nostri minunati, tinandu-se la randul lor de manute, si privind spre noi cu duiosie. Si am simtit... acea pala de vant care ne-a mangaiat parul, obrajii, sufletele...Odihniti-va in pace, Ingeri frumosi ai cerului!
DorinaValul de Lumina a trecut si pe la Iasi...I-am simtit puterea,caldura si mingiierea,a fost superb!Au fost lacrimi,dar si speranta ca ingerasii nostri au vazut candelele aprinse de acolo,de Sus,si au stiut ca ii iubim si nu i-am uitat,si poate unii dintre noi i-am si simtit intr-o calda adiere..
Nicoleta  - "A fost minunat si reactia mea m-a surprins enorm...ieri am zambit....un zambet parca din suflet...amestecat cu tristete. Dar am avut puterea sa ma bucur si asta pentru ca stiam ca este unul din rarele cadouri pe care i-l pot face micutei mele si chiar nu am vrut ca micuta mea sa vada lacrimi pe obrajii mei cand ii ofer acest cadou minunat. I-am vazut pe toti ingerasii si la fiecare candela pe care am aprins-o, i-am vazut dansand si stergand lacrimile de pe obrajii mamicilor. A fost un moment emotionant si totodata pentru mine plin de bucurie."
Cristina - "Timpul a trecut repede, iar lumanarelele au fost aprinse...sute de lumanarele... Sute de copilasi plecati prea curand au primit lumina...cand ma uitam la acele lumanarele...odata cu plecarea ingerasilor ma gandesc ca a plecat si un om ce trebuia sa fie un mare cantaret, o mare pianista, un minunat actor si o distinsa doctora...un om cum se zice ca este unul la un milion...si daca ei toti au fost acei oameni minunati?...lumea este atat de saraca fara ei..."

Fotografii din anii precedenti

 

 

Multumim tuturor voluntarilor si prietenilor E.M.M.A.,
care sprijina neconditionat aceasta actiune!

 

 

 

sg sus Mergi sus